Shakespearesta Kalevalaan

 

Monologinäytelmä Shakespearesta Kalevalaan tuo lavalle koko elämänkirjon kaikessa kauneudessaan ja rumuudessaan. Näyttelijä Kati Urho puhaltaa henkiin Shakespearen näytelmien värikkäimmät hahmot sekä Kalevalan traagisimmat tarinat ja luo vahvan linkin menneen ja nykypäivän välille. Väkevät kielikuvat ja vahvat, monitahoiset roolit kuljettavat katsojan kohtaamaan itsensä. Olemmeko vain pelinappuloita vai luommeko oman kohtalomme? Mikä on elämän tarkoitus? Rikkaus, rakkaus, valta ja ahneus. Pyörittävätkö samat teemat edelleenkin maailmaa?

 

Lontoossa näyttelijäksi valmistunut Kati Urho sai ensi kosketuksen Shakespearen teksteihin ja näytelmiin 2000-luvun alussa, ja ne tekivät häneen suuren vaikutuksen. Perustaessaan ensimmäistä teatteriryhmäänsä joitain vuosia myöhemmin, Kalevala sai uuden innokkaan lukijan, kun työryhmä lähti kirjoittamaan modernisoituun Kalevalaan perustuvia näytelmiä. Nyt nämä kaksi suurta intohimoa, Shakespeare ja Kalevala, kohtaavat saman katon alla. Luvassa on draamaa, komediaa sekä takuuvarmasti tragikomediaa. Esityksen ensi-ilta oli Teatteri Mundossa 28.2.2019.

Idea ja toteutus: Kati Urho

Puvustus, valokuva: Liisa Mäenpää,

Lavastus, tekniikka, valot: Laura Hurme ja Emmi Lovèn.

Ensi-ilta 28.2. Teatteri Mundossa.

Esityksen kesto: n. 1h

Liput: 15€/20€

Ikäsuositus: 12v.

Promokuva Kati Urho.jpg

”Niin Shakespearen näytelmiä kuin kansanrunouttamme yhdistää rikas ja vivahteikas kieli. Urhon tulkinnassa joka sanan takaa huokuu tiheä ajatusten kudelma.”

-Annina Karhu, Turun Sanomat 1.3.2019

Linkki Sakespearesta Kalevalaan Facebook-tapahtumasivulle