top of page

Teatterin esitykset kevät 2024

Sirkus Täällä Tänään - sirkusesitys koko perheellela 23.3. klo 13.00 ja 15.00 & su 24.3. klo 13.00Aura Companyn teatterissa

Sirkus Täällä Tänään, Kuva Miikkael Kukkula.jpg

Sirkus Täällä Tänään on hauska ja hämmästyttävä esitys. Esityksessä nähdään kahden tohelon toimesta taidokasta akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua, sekä jännityshermoja kutkuttavia vaaran elementtejä. Sirkusnumeroiden välit täyttyvät sketseistä kun kaksikko keppostelee toistensa kustannuksella ja joutuu mitä oudompien tilanteiden eteen.

Sirkus Täällä Tänään! Huomenna jossain muualla!

 

Esitys on alunperin toteutettu pieneen sirkustelttaan, jonka jälkeen siitä on toteutettu teatteriversio. Esityksen teatteriversio on nyt mahdollista nähdä ensimmäistä kertaa Turussa!

Tuotanto: Aura Company ja Kapula Kollektive (yhteistuotanto)

Idea, konsepti ja esiintyminen: Markus Nivala ja Kalle Lehto

Musiikit ja äänimaailma: Toni Perttula

Suositusikä +3

Kesto 40 minuuttia

 

"Sirkus Täällä Tänään on hauska ja lämminhenkinen esitys, jossa kaksi toheloa tekevät tyylikkäitä sirkustemppuja. Juuri tällainen esitys on omiaan matalan kynnyksen sirkuselämykseksi koko perheelle", "Kun Nivala ja Lehto saavat käsiinsä mitä tahansa jongleerattavaa, tapahtuu jotain mielikuvituksellista."-Turun Sanomat 21.5.2022, Frida Maria Pessi

Teatterin esitykset 2022

Duo Color Express - Kukko Kiekuu
Aura Companyn teatterissa la 19.11. klo 15.00.

KukkoKiekuu 5. Kuva_ Ville Saarikoski.jpg

Tällä maagisella maatilalla tapahtuu outoja asioita. Miksi kananmunat pomppivat ja lato liikkuu? Mistä hohtava taikamuna on peräisin? Pallot lentävät ja possut heittävät voltteja, mutta miksi lato savuaa? Tervetuloa tulevaisuuden sirkusfarmille, jossa aivan kaikki on mahdollista.

 

Kaksi sirkusartistia pistävät pomppien tuulemaan tässä värikkään vauhdikkaassa maalaisteemaisessa sirkuspaketissa. Esityksessä on luvassa eläimellistä akrobatiaa sekoitettuna jongleeraukseen ja jumppapalloakrobatiaan, maustettuna värikkäällä huumorilla. Esitys on kestoltaan n. 30 min ja siinä sekoittuvat mm. erilaiset eläinhahmot, värikäs äänimaailma sekä akrobatia jumppapallolla. Esitys pitää sisällään myös elävää musiikkia, taikaa, nukketeatteria sekä bounce-jongleerausta.

Esitys ja konsepti:            Teemu Skön ja Lassi Tauriainen

Taiteellinen konsultointi:  Mika Formunen

Äänisuunnittelu:                Lassi Tauriainen

Puvustus:                          Tiina Valve

Kuvat:                               Ville Saarikoski ja Christoffer Collina

Traileri:                            Christoffer Collina

received_644177240036800 (1).jpg

HUPS - Kokkishow

HUPS on kaikenikäisille sopiva erityisesti lapsille suunnattu nykysirkusesitys, jossa kaksi kokkikaverusta laittaa illallista kokkausohjelmien tyyliin. Esityksen aikana kokit valmistavat kaikki ruokalajit katsojien silmien edessä. Illallisen valmistuksen lomassa ja sen mahdollistamiseksi kaksikko temppuilee taidokkaasti keittiövälineillä luoden ruoanlaitosta kommelluksilla maustettuja ja huumorilla höystettyjä nykysirkuskohtauksia. Tässä esityksessä ruoalla ei leikitä vaan temppuillaan tosissaan vesi kielellä ja kieli poskella.


Esiintyjät: Lauri Luukkonen ja Hannu Pham
Ohjaus: Kalle Lehto
Musiikkien sävellys: Diego Machado

Teatterin esitykset 2021

90_Fanni&Marianne_2019.jpg

Ruutu, Raita ja repullinen retkitavaraa 

Olipa kerran sisarukset, Ruutu ja Raita. Ruudulla ja Raidalla on tarkat rutiinit, joihin kuuluu viikottaiset räiskäleet raparperimarmeladin kera. Eräänä päivänä marmeladi on kuitenkin loppu, ja ainoa vaihtoehto on lähteä torille.

Aivan tavallinen torstai muuttuu pian suureksi seikkailuksi, josta selviydytään yhteistyön  avulla - onneksi heillä on mukanaan myös repullinen retkitavaraa!

Lämminhenkisessä, lapsille suunnatussa sirkusesityksessä mielikuvitus, leikki ja erilaisuuden hyväksyminen luovat värikkään maailman. Seikkailu sisältää mm. yllättäviä tilanteita ja kohtaamisia, pariakrobatiaa, teatteria ja musiikkia.

 

Esityksen valmistamista on tukenut Suomen Kulttuurirahasto (Varsinais-Suomen rahasto) sekä TOP-säätiö.    

Esitystä tullaan esittämään myös Varsinais-Suomen lastensuojelun yksiköissä.                               


 

Teatterin esitykset 2020 

MM_juliste.jpg

Viihdyttävä sirkus- ja musiikkiesitys

Incredible Michael Might and his Amazing Magic Show Aura Companyn salissa 27. & 28.11. klo 19.00

 

Incredible Michael Might and his Amazing Magic Show on rovaniemeläisten musiikki- ja sirkusalan ammattilaisten uusi teos, joka on suunniteltu ennen kaikkea hauskoihin illanviettoihin sopivaksi. 

 

Incredible Michael Might and his Amazing Magic Show yhdistää sirkustaidetta, suuria illuusioita, akrobatiaa sekä elävää musiikkia. Lavalla nähdään useita taikuuden historiallisia temppuja huumorilla höystettynä, kuten leuat loksauttava levitaatio, avustajan pelosta vähät välittävä veitsenheitto, salamaakin nopeampi vaatteiden vaihto sekä klassikkojen klassikko - naisen katkaisu!

 

Ilta muodostuu hyvin innokkaan taikurin Michael Mightin hänen viehättävän avustajansa Sarah Sharpin ja esitystä kasassa pitävän muusikko Kevin Venomin briljantista läsnäolosta sekä heidän rautaisesta taidosta viedä esitys läpi, jossa yleisön viihtyminen on pääosassa. 

Esitys sopii nautittavaksi hyvän viinin ja huononkin seuran parissa. Eikä haittaa mikäli suomen kieli ei sujuisi, sillä kyseessä on kielimuurit ylittävä, sanaton esitys. 

 

Esityksen kesto on n. 45 minuuttia.

Ikärajaton

Ohjaus: Jenni Kallo

Esiintyjät: Mika Formunen, Annu Nietula, Tatu Kantomaa

Visualisointi: Tiia Aspegren

Tuotanto: Piste Kollektiivi

Fatal_Instrument_Comeback_2020.png

FATAL INSTRUMENT - The Comeback Show

ACTION. COMEDY. CIRCUS. MUSIC.

Fatal Instrument esiintyy Aura Companyn teatterissa 25. ja 26.9. klo 19.00.  uudella esityksellään: "The Comeback Show"

Fatal Instrumentin uusi esitys “The Comeback Show” jatkaa ryhmän ainutlaatuista yliöveriksi vietyä standup-action-komiikkaa höystäen sitä mielettömillä stunteilla. Absurdit uhkaavat tilanteet saavat yleisön nauramaan sekä haukkomaan henkeä, kun lava täyttyy volteilla, kungfu:lla, musiikilla ja rock-asenteella. Jokaisella esiintyjällä on oma näkemyksensä siitä, mikä toimii lavalla ja miten yleisön saa viihtymään. “Saumaton” yhteistyö murenee esiintyjien päätyessä sovintoyrityksissään ojasta allikkoon.

Esitys sisältää monia intertekstuaalisia viittauksia populaarikulttuuriin ja ninjaromantiikkaan. Sirkustaiteesta tuttu sankarieetos murretaan palasiksi ja karikatyyriset hahmot valjastetaan parodioimaan ylimaskuliinisia mieskuvaan liittyviä stereotypioita. Tarinankerronnassa hyödynnetään Rocktähti, Cyberpunk ja ninjasoturi -symboliikkaa ja se käsittelee metatasolla myös esittävän taiteen nykytilaa.

Esityksen kesto: 50 min
Ikäsuositus: Yli 12-vuotiaille
Esiintyjät: Tatu Kalliomäki, Eikka Alatalo ja Jaakko Hutchings

Esiintyjäryhmän ensimmäinen teos Fatal Instrument Show niitti mainetta lukuisilla festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla ansaiten palkintoja ja paikkansa yleisön sydämissä 2019. Fatal Instrument -ryhmä on saanut kiitosta muun muassa ainutlaatuisuudesta, ennennäkemättömyydestä sekä visuaalisesta näyttävyydestä.

Ruutu, Raita ja repullinen retkitavaraa - tallenne

Olipa kerran sisarukset, Ruutu ja Raita. Ruudulla ja Raidalla on tarkat rutiinit, joihin kuuluu viikottaiset räiskäleet raparperimarmeladin kera. Eräänä päivänä marmeladi on kuitenkin loppu, ja ainoa vaihtoehto on lähteä torille.

Aivan tavallinen torstai muuttuu pian suureksi seikkailuksi, josta selviydytään yhteistyön  avulla - onneksi heillä on mukanaan myös repullinen retkitavaraa!

Lämminhenkisessä, lapsille suunnatussa sirkusesityksessä mielikuvitus, leikki ja erilaisuuden hyväksyminen luovat värikkään maailman. Seikkailu sisältää mm. yllättäviä tilanteita ja kohtaamisia, pariakrobatiaa, teatteria ja musiikkia.

 

Esityksen valmistamista on tukenut Suomen Kulttuurirahasto (Varsinais-Suomen rahasto) sekä TOP-säätiö.    

Esitystä tullaan esittämään myös Varsinais-Suomen lastensuojelun yksiköissä.                               


 

Esityksen tallenne on nähtävissä 19.-28.2.2020. 
Lipun voit ostaa 15.2. alkaen laittamalla varausviestin ruutujaraitaesitys@gmail.com. Vastaukseksi saat tarvittavat tiedot lipun ostoa varten. Kun lippu on ostettu, sinulle lähetetään linkki esitystaltiointiin viimeistään seuraavana päivänä klo 15 mennessä. Lipunmyynti loppuu 28.2 klo 15 ja tallenne on katsottavissa päivän loppuun asti.

Jos et saa varaukseesi vastausta, käy ensin tarkistamassa roskapostit tai ota yhteyttä sirkusteatteriaura@gmail.com

Liput: 
Minimihinta: 5€
Kannatuslippu: 15€
Lastenteatterin rakastaja: 30€
Taiteen suurlähettiäs: 50+€
(lipun osto tapahtuu tilisiirrolla tai MobilePaylla, tiedot varaussähköposin lähettäneille)

Ryhmät (päiväkodit, koulut, kerhot ym.) voivat tiedustella ryhmähintoja sähköpostitse: ruutujaraitaesitys@gmail.com
(automaattiseen vastausviestiin ei tarvitse tällöin reagoida). 

Teatterin esitykset 2019

RHC - Chevalier - (c) Hannu Huhtamo.jpg

Aura Companyn taidetilassa 7.- 8.12
CHEVALIER - KEPPIHEVOSSIRKUS

Chevalier on vastuttamattoman hauska ja tunnelmallinen lapsille ja perheille suunnattu esitys, joka vie katsojansa retkelle sirkuksen uljaiden ratsujen maailmaan. Sirkuksen historiasta ammentavassa esityksessä keppihevosilla ratsastava tirehtööri esittää perinteisen hevossirkuksen temppuja kepparien kanssa: akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua ja klovneriaa - kaikki Kalle Lehdon omintakeisella tyylillä, huumorilla ja break-tanssijan liikekielellä.
Chevalier on Kalle Lehdon lastensirkus-trilogian kolmas osa seuraten suosittuja esityksiä "Circles - Kommellusten kabaree" ja "Around - Ympäri ämpäri".

Ohjaus ja käsikirjoitus: Kalle Lehto
Sirkustaiteilija: Kalle Lehto
Äänisuunnittelu ja musiikki: Sami Tammela
Valosuunnittelu: Eero Alava
Videosuunnittelu: Christoffer Collina & Kalle Lehto
Tuotanto: Race Horse Company
Yhteistyössä: Cirko - uuden sirkuksen keskus
Esittävän taiteen ja musiikin yhdistys Kapula ry

Video teaser: https://vimeo.com/329610919

 

Taikahattu_1.JPG

Taikahattu

Koko perheen sirkusseikkailu johdattaa sinut maagiseen maailmaan, jossa kaikki on mahdollista! Taikahattu on iloinen tarina kahden hengen sirkuksesta sekä salaperäisestä taikahatusta, joka ilmestyy kuvioihin. Sanaton esitys sopii kaikenkielisille.

Ohjaus ja esitys: Markus ja Emma Nivala

Tuotanto: Sirkus & Teatteriyhdistys Aura Company ry

Esityksen kesto: 40min

Ikäsuositus: Sopii kaikenikäisille​

Aura Companyn taidetilassa 22.-23.3
KAHDEN SOOLON ILTA

SenseS


Ohjaus ja konsepti: Emma ja Markus Nivala
Esiintyjä: Emma Nivala
Äänimaailma: Toni Perttula
Esityksen kesto: n. 35min

SenseS käsittelee sirkuksen ja esittävän taiteen keinoin aisteja sekä aistittomuutta ja niiden vaikutusta ihmisen olemiseen, elämiseen ja tekemiseen. Tämä koskettava nykysirkusteos vie katsojan mukanaan aistikkaalle matkalle ajatusleikkien maailmaan. 


 

Rytmipallot

Esitys ja esiintyjä: Markus Nivala

Ääniteknikko: Antti Koukonen

Esityksen kesto: n. 20min

 

Rytmipallot teoksessa yhdistyy rytmien tutkiminen jongleerauksella sekä fyysisen komedia. Esitys on vilpitön kuvaus jonglöörin tutkimusmatkasta rytmimusiikin tuottamisen maailmaan jongleerausen keinoin.

Aura Companyn taidetilassa 24.2.

RANTTALI - YHDEN MIEHEN SIRKUSESITYS LAPSILLE

Ranttali.png

Ranttali on yhden miehen sirkusesitys, joka yhdistelee eri sirkuslajeja ja kommunikointia lasten kanssa. Sirkuslajeina mm. ykspyöräinen, keppihevostasapainoilu, akrobatia ja jongleeraus. Ranttalissa lapsilla on mahdollisuus puhua ja kysyä kysymyksiä ihan mistä vaan esityksen aikana. Esitys on nähty päiväkodeissa, kouluissa, sairaalan lastenosastoilla sekä kaduilla ja taannut joka kerta hyvän mielen sekä lapsille, että aikuisille.

Esiintyjä: Pekka Laamanen

Kysymys lapselta erään päiväkotiesityksen aikana:

-Osaatko sä lentää?
-En osaa. Ihmiset eivät osaa lentää.
-Kyllä mun isä osaa, kun se tekee viltistä itselleen viitan!
-.....................

LennäLennä-39.jpg

LENNÄ,LENNÄ

'Lennä, lennä' on ajatuksia herättävä humoristinen sirkusesitys. Esityksessä yhdistyvät korkeatasoinen sirkustekniikka, vuorovaikutteiset puheosuudet sekä valloittavat persoonat. Esitys sisältää raivokkaan hempeitä sirkusnumeroita, hervotonta huumoria, rutkasti leikkimieltä sekä yhdessä tekemisen ja kokemisen riemua. Koko perheelle sopiva sirkusesitys sukeltaa kysymysten ja vastausten värikkääseen maailmaan.

"Lennä, lennä" on esitys ilosta, unelmista, oppimisesta ja ystävyydestä.

Esitys sai ensi-iltansa Turun Barker-teatterilla 9.4.2016. Sitä on esitetty yli 70 kertaa mm. teattereissa, koulukiertueilla sekä päiväkodeissa.

' Humoristinen vire läpäisee miellyttävästi koko esitystä. Sen ilmapiirin mutkattomuus ja temppujen taitavuus saavat sekä lapsi- että aikuiskatsojan viihtymään.' - TS. 11.4.2016 Kaisa Kurikka

Esiintyjät: Emma Nivala, Antti Nerg, Pekka Laamanen, Markus Nivala
Ohjaus: Markus Nivala
Tuotanto: Sirkus Supiainen

Esityksen videotraileri: https://www.youtube.com/watch?v=quVS3fPg_Gc

Sirkus Supiainen: 'Lennä, lennä': http://supiainen.com/esitykset/lenna-lenna

Rytmipallot

Esitys ja esiintyjä: Markus Nivala

Ääniteknikko: Antti Koukonen

Esityksen kesto: n. 20min

 

Rytmipallot teoksessa yhdistyy rytmien tutkiminen jongleerauksella sekä fyysisen komedia. Esitys on vilpitön kuvaus jonglöörin tutkimusmatkasta rytmimusiikin tuottamisen maailmaan jongleerausen keinoin.

bottom of page