top of page
IMG_20230123_162247_250.jpg

SIRKUSKOULU

Sirkusopetukseen kuuluu eri sirkuslajeihin tutustuminen ja lajikohtaisten perustaitojen opettelu. Aikaisempaa sirkuskokemusta et tarvitse, sillä opettelu alkaa perusteista ja etenee jokaisen taitotason mukaan. Opeteltavia sirkuslajeja ovat akrobatia, tasapaino, jongleeraus sekä ilma-akrobatia. Keskeisenä osana opetusta on kehonhallinnan kehittäminen sekä kehonhuolto. Kaikki opettajamme ovat sirkusalan ammattilaisia ja heillä on vuosien kokemus opettamisesta. Opettajina toimivat sirkustaiteilijat Vilma Turku, Lida Kuusisto ja Emma Nivala.

Tuntirakenne koostuu lämmittelystä, venyttelystä, voimaharjoitteista, sekä tuntikohtaisesta sirkuslajin harjoitteista. Nuorimpien ryhmissä lämmittely ja voimaharjoitteet tapahtuvat useimmiten erilaisten leikkien muodossa. Sirkusharrastus kehittää myös ryhmähenkeä sekä yhteistyötaitoja. Mukaan tunneille tarvitset sisäliikuntavaatteet, vesipullon sekä iloista mieltä.

uutiset

Kevätkausi 2024

 

Aura Companyn kevätkausi kestää 15.1.-16.5.2024. Opetuskertoja on yhteensä 16 kauden aikana. Kevään opetukset loppuvat tiistain ryhmillä viikolla 19 ja ma, ke, to ryhmillä viikolla 20 (johtuen arkipyhistä).

Nykyisten oppilaiden ilmoittautuminen kevätkaudelle tai ilmoitetun harrastuspaikan peruminen on auki 1.12.-15.12.

 

Mikäli olet ilmoittautunut keväälle, mutta haluat perua ilmoittautumisesi tulee se tehdä viimeistään 15.12.2024. Tämän jälkeen vuoden 2023 puolella perutuista ilmoittautumisista veloitamme toimistomaksun 25€. Mikäli peruutus tapahtuu vasta vuoden 2024 puolella perimme koko kausimaksun, pois lukien painavat syyt harrastuksen jatkumisen estymiselle (näihin vaadimme lääkärintodistuksen tai muun vastaavan todistuksen esteestä).

 

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen alkaa 2.1.2024.

Emme huomioi tätä ennen lähetettyjä ilmoittautumisia.

LUKUJÄRJESTYS KEVÄT 2024
15.1.-16.5.2024 (tiistain ryhmät loppuvat 7.5.)

Jos sinulla on kysyttävää, laita viestiä auracompanyopetus@gmail.com

Ma 16.30-17.30  5-6-vuotiaat täyttymässä

Ma 17.45-19.15  10-13-vuotiaat TÄYNNÄ

Ma 19.30-21.00  Aikuisten ilma-akrobatia ALKEET

Ti 16.15-17.45  7-9-vuotiaat melkein täynnä

Ti 17.50-19.20  Lasten ilma-akrobatia TI (7-12v.) TÄYNNÄ

Ti 19.30-21.00  Aikuisten ilma-akrobatia TI TÄYNNÄ

Ke 16.15-17.45  Lasten ilma-akrobatia KE (7-12v.) täyttymässä

Ke 17.50-19.20  Lasten ilma-akrobatia JATKO (9-13v.) melkein täynnä

Ke 19.30-21.00  Nuorten ilma-akrobatia (13v.->) melkein täynnä

To 16.15-17.45 Lasten ilma-akrobatia ALKEET (7-12v.) TÄYNNÄ

To 17.50-19.20 Aikuisten ilma-akrobatia TO TÄYNNÄ

TÄYNNÄ: ryhmä on täynnä, voit ilmoittautua jonoon

melkein täynnä: ryhmään on yksi paikka vapaana

täyttymässä: ryhmässä on 2-3 paikkaa vapaana

Lisätietoa ryhmistä  TUNTIKUVAUKSET-OSIOSTA

Opetusta on 16 kertaa.

Lukukauden tunnit järjestetään 15.1.-16.5.2024, tiistain ryhmien kausi päättyy 7.5.

Lukukauden poikkeusajat, jolloin ei ole tunteja:
- Talviloma vko 8 (19.2.-25.2.2024)

- ma 1.4. Pääsiäinen

- ke 1.5. Vappu

- to 9.5. Helatorstai

Lukukauden aikana järjestettäviä teemaviikkoja:

- vko 7 (12.-18.2.) kaveriviikko

- vko 17 (22.-28.4.) naamiaiset

Näistä ja muista mahdollisista erikoiskerroista lähetämme lisäinfoa myöhemmin.

Ensimmäinen kerta sirkuskoulussa on ilmainen, jonka jälkeen tulee ilmoittaa mikäli oppilas ei jatka tunneilla käyntiä. Myös kokeilukerta vaatii ilmoittautumisen nettilomakkeen kautta! Maksettua lukukausimaksua ei palauteta, ellei siihen ole painavaa syytä esim. harrastuksen estävä sairaus. Maksupalautus tällöin lääkärintodistusta vastaan.

Mikäli lapsi täyttää syyslukukauden aikana seuraavaan ikäryhmään vaadittavan iän, olisi hänen suotavaa ilmoittautua jo kyseiseen ryhmään. Tästä poikkeuksena alle kouluikäiset, jotka pysyvät 3-4 tai 5-6-vuotiaiden ryhmissä. Lisäksi ilma-akrobatiaryhmissä on eri käytännöt siirtymisten suhteen (kts. tuntikuvaukset!)

Toteutuakseen ryhmä vaatii vähintään 5 oppilasta. Mikäli ryhmäluku ei täyty, ilmoitamme asiasta jo ilmoittautuneille. Maksimi ryhmäkoko 10 oppilasta (joissain ryhmissä mahdollisia poikkeuksia).

Lukukausimaksut:

1krt 1,5 h/vko 220€  

1krt 1h/vko 200€

2krt 1,5h /vko 390€

Pidämme oikeudet muutoksiin.

Perhealennus 20€/oppilas 

(jos oppilas käy 2krt. viikossa, perhealennusta ei voi saada).

Lukukausimaksu sisältää tapaturmavakuutuksen tunneilla kaikille alle 18-vuotiaille oppilaille.

Aikuiset (18v ->) vastaavat itse vakuutuksestaan.

Lukukausimaksu on kiinteä kaikille, vaikka kauden aloittaisi myöhemmin. Poikkeuksena kauden puolivälin jälkeen ilmoittautuneet.

IMG_20220207_160649_edited_edited.jpg
VideoCapture_20230315-212510_edited.jpg
tuntikuvakset

TUNTIKUVAUKSET

Ikäryhmien tunnit: 3-4-, 5-6-, 7-9- ja 10-13-vuotiaat

Jokaisen ikäryhmän tunnit koostuvat alkulämmittelystä, viikoittain vaihtuvasta tuntikohtaisesta lajiharjoittelusta sekä voima-, ketteryys- ja liikkuvuusharjoitteista. Tunneilla harjoiteltaviin sirkuslajeihin kuuluvat akrobatia, ilma-akrobatia, tasapaino ja jongleeraus. Tunneille voi ilmoittautua ilman aikaisempaa sirkusharjoittelua, sekä jo edistyneemmät harrastajat. Opetus muokkautuu ryhmän mukaan.

Akrobatiaharjoittelu sisältää yksilö-, pari- ja ryhmätyöskentelyä. Lisäksi käytössä ovat airtrack, ponnahduslauta ja trampetti. Tunneilla käytettäviä ilma-akrobatiavälineitä ovat mm. vertikaalikangas, kangasloop, trapetsi ja rengastrapetsi. Tasapainovälineistä käytössä ovat tasapainolauta Rola Bola, yksipyöräinen ja tasapainopallo. Jongleeraus- ja esinemanipulaatioharjoitteluun käytössä on mm. huiveja, palloja, diaboloja, flower stickeja, keiloja ja vanteita. 

Lasten tunneilla kauden lopussa järjestetään perheille yhteinen kerta tai esitys, josta ryhmän vastuuopettaja tiedottaa ryhmälleen.

Ilma-akrobatia 

Ilma-akrobatiatunnit koostuvat alkulämmittelystä, erilaisista voima-ja liikkuvuusharjoitteista, tekniikkaosioista erilaisilla ilma-akrobatiavälineillä, sekä vapaasta harjoittelusta. Tunneilla on säännöllisesti käytössä vertikaalikangas, kangasloop, trapetsi ja rengastrapetsi. Kauden aikana joillain tunneilla kokeillaan myös muita ilma-akrobatiavälineitä kuten köyttä, tanssitrapetsia, paritrapetsia tai ilmakuutiota.

Lasten ilma-akrobatiaryhmät ovat suunnattu yli 7-13-vuotiaille. Lasten tunneilla kauden lopussa järjestetään perheille yhteinen kerta tai esitys, josta ryhmän vastuuopettaja tiedottaa ryhmälleen.

Lasten ilma-akrobatia ALKEET -ryhmässä harjoitellaan ilma-akrobatian perusteita. Tunti soveltuu lajin vasta-alkajalle ja harrastajille, jotka vielä kaipaavat välineelle nousun harjoittelua sekä mahdollisuutta harjoitella matalammalla korkeudella. Tunneilla harjoitellaan välineille kiipeämistä, sekä erilaisia alkeistasolle soveltuvia liikkeitä ja liikesarjoja.

Lasten ilma-akrobatia -ryhmät tiistaisin ja keskiviikkoisin harjoittelevat jo vaativampia yksittäisiä liikkeitä ja liikesarjoja. Tunneilla tulee osata nousta ilma-akrobatiavälineille ilman avustusta.  Ryhmissä voi olla eri tasoisia harrastajia ja ryhmän opetus muovautuu tason mukaisesti. Tunneilla voidaan harjoitella myös pudotuksia.

Lasten ilma-akrobatia JATKO -ryhmä on suunnattu 9-13-vuotiaille harrastajille. Ryhmässä harjoitellaan voima- ja liikkuvuustasolta vaativampia liikkeitä ja pudotuksia. Harrastajalla tulee olla tuntemusta ja osaamista ilma-akrobatiaharjoittelusta ja hänen tulee pystyä myös omatoimiseen harjoitteluun.

Nuorten ilma-akrobatia -ryhmä on suunnattu 13-vuotta täyttäneille harrastajille. Ryhmään voi ilmoittautua myös ilman aikaisempaa ilma-akrobatiakokemusta, sillä tuntien sisältö muokataan ryhmän tason mukaisesti.  

Aikuisten ilma-akrobatia -ryhmät harjoittelevat tiistaisin ja torstaisin. Ryhmä on suunnattu yli 18-vuotiaille harrastajille. Ryhmään voi ilmoittautua myös ilman aikaisempaa ilma-akrobatiakokemusta, sillä tuntien sisältö muokataan ryhmän tason mukaisesti.

Aikuisten ilma-akrobatia ALKEET -ryhmä on suunnattu yli 18-vuotiaille harrastajille. Tunneilla harjoitellaan ilma-akrobatian perusteita erilaisilla välineillä. Tunneilla tutustutaan erilaisiin staattisiin ja dynaamisiin liikkeisiin, sekä liikesarjoihin. Tunti soveltuu hyvin myös muilla ilma-akrobatiatunneilla käyville toiseksi viikkotunniksi tukemaan omaa harjoittelua, lihaskuntoa ja ilma-akrobatiatekniikkaa.

IMG_20220426_173208_edited.jpg

INFO

- aula ei ole pukuhuone, vaatteiden vaihtaminen ja säilytys ainoastaan oppilaiden pukuhuoneessa

- suosittelemme treenivaatteita valmiiksi päälle, ettei pukuhuone ruuhkaannu

- kengät jätetään salin sisäpuolella olevalle matolle, ei pukuhuoneeseen eikä aulaan

- pitkät hiukset ponnarille ja korut pois

- tunnilla juodaan vain vettä

- liikkumiseen sopivat vaatteet

- opettajat antavat ryhmäkohtaiset ohjeet tarpeen tullen

- autoilijoille: huomioittehan, että jätätte autonne kiekkopaikalle (4h paikkoja)

bottom of page