top of page
IMG_20230123_162247_250.jpg

SIRKUSKOULU

Sirkusopetukseen kuuluu eri sirkuslajeihin tutustuminen ja lajikohtaisten perustaitojen opettelu. Aikaisempaa sirkuskokemusta et tarvitse, sillä opettelu alkaa perusteista ja etenee jokaisen taitotason mukaan. Opeteltavia sirkuslajeja ovat akrobatia, tasapaino, jongleeraus sekä ilma-akrobatia. Keskeisenä osana opetusta on kehonhallinnan kehittäminen sekä kehonhuolto. Kaikki opettajamme ovat sirkusalan ammattilaisia ja heillä on vuosien kokemus opettamisesta. Opettajina toimivat sirkustaiteilijat Vilma Turku, Lida Kuusisto ja Emma Nivala.

Tuntirakenne koostuu lämmittelystä, venyttelystä, voimaharjoitteista, sekä tuntikohtaisesta sirkuslajin harjoitteista. Nuorimpien ryhmissä lämmittely ja voimaharjoitteet tapahtuvat useimmiten erilaisten leikkien muodossa. Sirkusharrastus kehittää myös ryhmähenkeä sekä yhteistyötaitoja. Mukaan tunneille tarvitset sisäliikuntavaatteet, vesipullon sekä iloista mieltä.

uutiset

Syyskausi 2024

 

Aura Companyn syyskausi kestää 19.8.-12.12.2024. Opetuskertoja on yhteensä 16 kauden aikana. 

Nykyisten oppilaiden ilmoittautuminen syyskaudelle 1.6-30.6.

 

Huomioittehan muutokset lukujärjestyksessä!

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen alkaa 1.8.2024.

Emme huomioi tätä ennen lähetettyjä ilmoittautumisia.

LUKUJÄRJESTYS SYKSY 2024
19.8.-12.12.2024

Jos sinulla on kysyttävää, laita viestiä auracompanyopetus@gmail.com

Ryhmien ajantasainen tilanne ennen 1.8. uusien harrastajien ilmoittautumisen avautumista:

Ma 16.15-17.45 10-14-vuotiaat  Lida  TÄYNNÄ

Ma 17.50-19.20  7-9-vuotiaat  Lida

Ma 19.30-21.00  Aikuisten improvisaatio Alisa täyttymässä

Ti 16.15-17.45  Lasten ilma-akrobatia JATKO (10-13v)  Lida täyttymässä

Ti 17.50-19.20  Lasten ilma-akrobatia TI (7-12v)  Lida täyttymässä

Ti 19.30-21.00  Aikuisten ilma-akrobatia TI   Emma TÄYNNÄ

Ke 16.15-17.45  Lasten ilma-akrobatia KE (7-12v)   Lida TÄYNNÄ

Ke 17.50-19.20 Aikuisten ilma-akrobatia KE   Emma täyttymässä

Ke 19.30-21.00  Nuorten ilma-akrobatia (13v ->)    Emma melkein täynnä

To 16.30-17.30 5-6-vuotiaat  Vilma

To 17.45-19.15 Lasten ilma-akrobatia ALKEET   Vilma

To 19.30-21.00 Aikuisten ilma-akrobatia ALKEET   Vilma

TÄYNNÄ: ryhmä on täynnä, voit ilmoittautua jonoon

melkein täynnä: ryhmään on yksi paikka vapaana

täyttymässä: ryhmässä on 2-3 paikkaa vapaana

Lisätietoa ryhmistä  TUNTIKUVAUKSET-OSIOSTA

Opetusta on 16 kertaa.

Lukukauden tunnit järjestetään 19.8.-12.12.2024.

Lukukauden poikkeusajat, jolloin ei ole tunteja:
-Syysloma vko 42 (14.10.-20.10)

Lukukauden aikana järjestettäviä teemaviikkoja:

- vko 41 (7.-10.10.) kaveriviikko

- vko 44 (28.-31.10.) naamiaiset

Näistä ja muista mahdollisista erikoiskerroista lähetämme lisäinfoa myöhemmin.

Ensimmäinen kerta sirkuskoulussa on ilmainen, jonka jälkeen tulee ilmoittaa mikäli oppilas ei jatka tunneilla käyntiä. Mikäli emme saa ilmoitusta, lähetämme laskun. Myös kokeilukerta vaatii ilmoittautumisen nettilomakkeen kautta! Maksettua lukukausimaksua ei palauteta, ellei siihen ole painavaa syytä esim. harrastuksen estävä sairaus. Maksupalautus tällöin lääkärintodistusta vastaan.

Mikäli lapsi täyttää syyslukukauden aikana seuraavaan ikäryhmään vaadittavan iän, olisi hänen suotavaa ilmoittautua jo kyseiseen ryhmään. Tästä poikkeuksena alle kouluikäiset, jotka harrastavat 5-6-vuotiaiden ryhmässä. Ilma-akrobatiaryhmien kohdalla ryhmävaihdoista tulee keskustella ensin opettajan kanssa.

Toteutuakseen ryhmä vaatii vähintään 5 oppilasta. Mikäli ryhmäluku ei täyty, ilmoitamme asiasta jo ilmoittautuneille. Maksimi ryhmäkoko 10 oppilasta (joissain ryhmissä mahdollisia poikkeuksia).

Lukukausimaksut:

1krt 1,5 h/vko 220€  

1krt 1h/vko 200€

2krt 1,5h /vko 390€

Pidämme oikeudet muutoksiin.

Perhealennus 20€/oppilas 

(jos oppilas käy 2krt. viikossa, perhealennusta ei voi saada).

Lukukausimaksu sisältää tapaturmavakuutuksen tunneilla kaikille alle 18-vuotiaille oppilaille.

Aikuiset (18v ->) vastaavat itse vakuutuksestaan.

Lukukausimaksu on kiinteä kaikille, vaikka kauden aloittaisi myöhemmin. Poikkeuksena kauden puolivälin jälkeen ilmoittautuneet.

IMG_20220207_160649_edited_edited.jpg
VideoCapture_20230315-212510_edited.jpg
tuntikuvakset

TUNTIKUVAUKSET

Ikäryhmien tunnit: 5-6-, 7-9- ja 10-13-vuotiaat

Jokaisen ikäryhmän tunnit koostuvat alkulämmittelystä, viikoittain vaihtuvasta tuntikohtaisesta lajiharjoittelusta sekä voima-, ketteryys- ja liikkuvuusharjoitteista. Tunneilla harjoiteltaviin sirkuslajeihin kuuluvat akrobatia, ilma-akrobatia, tasapaino ja jongleeraus. Tunneille voi ilmoittautua ilman aikaisempaa sirkusharjoittelua sekä jo edistyneemmät harrastajat. Opetus muokkautuu ryhmän mukaan.

Akrobatiaharjoittelu sisältää yksilö-, pari- ja ryhmätyöskentelyä. Lisäksi käytössä ovat airtrack, ponnahduslauta ja trampetti. Tunneilla käytettäviä ilma-akrobatiavälineitä ovat mm. vertikaalikangas, kangasloop, trapetsi ja rengastrapetsi. Tasapainovälineistä käytössä ovat tasapainolauta Rola Bola, yksipyöräinen ja tasapainopallo. Jongleeraus- ja esinemanipulaatioharjoitteluun käytössä on mm. huiveja, palloja, diaboloja, flower stickeja, keiloja ja vanteita. 

Lasten tunneilla kauden lopussa järjestetään perheille yhteinen kerta tai esitys, josta ryhmän vastuuopettaja tiedottaa ryhmälleen.

Yli 7-vuotiaiden ryhmät on suunnattu koululaisille.

Ilma-akrobatia 

Ilma-akrobatiatunnit koostuvat alkulämmittelystä, erilaisista voima-ja liikkuvuusharjoitteista, tekniikkaosioista erilaisilla ilma-akrobatiavälineillä, sekä vapaasta harjoittelusta. Tunneilla on säännöllisesti käytössä vertikaalikangas, kangasloop, trapetsi ja rengastrapetsi. Kauden aikana joillain tunneilla kokeillaan myös muita ilma-akrobatiavälineitä kuten köyttä, tanssitrapetsia, paritrapetsia tai ilmakuutiota.

Lasten ilma-akrobatiaryhmät ovat suunnattu yli 7-13-vuotiaille koululaisille. Lasten tunneilla kauden lopussa järjestetään perheille yhteinen kerta tai esitys, josta ryhmän vastuuopettaja tiedottaa ryhmälleen.

Lasten ilma-akrobatia ALKEET -ryhmässä harjoitellaan ilma-akrobatian perusteita. Tunti soveltuu lajin vasta-alkajalle ja harrastajille, jotka vielä kaipaavat välineelle nousun harjoittelua sekä mahdollisuutta harjoitella matalammalla korkeudella. Tunneilla harjoitellaan välineille kiipeämistä, sekä erilaisia alkeistasolle soveltuvia liikkeitä ja liikesarjoja. Ryhmä on suunnattu 7-12-vuotiaille koululaisille.

Lasten ilma-akrobatia -ryhmät tiistaisin ja keskiviikkoisin harjoittelevat jo vaativampia yksittäisiä liikkeitä ja liikesarjoja. Tunneilla tulee osata nousta ilma-akrobatiavälineille ilman avustusta.  Ryhmissä voi olla eri tasoisia harrastajia ja ryhmän opetus muovautuu tason mukaisesti. Tunneilla voidaan harjoitella myös pudotuksia.

Lasten ilma-akrobatia JATKO -ryhmä on suunnattu 9-13-vuotiaille harrastajille. Ryhmässä harjoitellaan voima- ja liikkuvuustasolta vaativampia liikkeitä ja pudotuksia. Harrastajan tulee osata mm. kiivetä vertikaalivälineellä sekä tehdä taitto ilmassa.  Harrastajalla tulee olla tuntemusta ja osaamista ilma-akrobatiaharjoittelusta ja hänen tulee pystyä myös omatoimiseen harjoitteluun.

Nuorten ilma-akrobatia -ryhmä on suunnattu 13-vuotta täyttäneille harrastajille. Ryhmään voi ilmoittautua myös ilman aikaisempaa ilma-akrobatiakokemusta, sillä tuntien sisältö muokataan ryhmän tason mukaisesti.  

Aikuisten ilma-akrobatia -ryhmät harjoittelevat tiistaisin ja keskiviikkoisin. Ryhmä on suunnattu yli 18-vuotiaille harrastajille. Ryhmään voi ilmoittautua myös ilman aikaisempaa ilma-akrobatiakokemusta, sillä tuntien sisältö muokataan ryhmän tason mukaisesti. Tunneilla käy myös pitkään lajia harrastaneita.

Aikuisten ilma-akrobatia ALKEET -ryhmä on suunnattu yli 18-vuotiaille harrastajille. Tunneilla harjoitellaan ilma-akrobatian perusteita erilaisilla välineillä. Tunneilla tutustutaan erilaisiin staattisiin ja dynaamisiin liikkeisiin, sekä liikesarjoihin. Tunti soveltuu hyvin myös muilla ilma-akrobatiatunneilla käyville toiseksi viikkotunniksi tukemaan omaa harjoittelua, lihaskuntoa ja ilma-akrobatiatekniikkaa.

IMG_20220426_173208_edited.jpg

INFO

- vaatteiden vaihtaminen ja säilytys ainoastaan oppilaiden pukuhuoneessa, aula ei ole pukuhuone

- suosittelemme treenivaatteita valmiiksi päälle, ettei pukuhuone ruuhkaannu

- kengät jätetään salin sisäpuolella olevalle matolle, ei pukuhuoneeseen eikä aulaan

- pitkät hiukset ponnarille ja korut pois

- tunnilla juodaan vain vettä

- liikkumiseen sopivat vaatteet joissa ei ole teräviä vetoketjuja tai koristeita

- opettajat antavat ryhmäkohtaiset ohjeet tarpeen tullen

- autoilijoille: huomioittehan, että jätätte autonne kiekkopaikalle (4h paikkoja)

bottom of page