top of page
IMG_20230123_162247_250.jpg

SIRKUSKOULU

Sirkusopetukseen kuuluu eri sirkuslajeihin tutustuminen ja lajikohtaisten perustaitojen opettelu. Aikaisempaa sirkuskokemusta et tarvitse, sillä opettelu alkaa perusteista ja etenee jokaisen taitotason mukaan. Opeteltavia sirkuslajeja ovat akrobatia, tasapaino, jongleeraus sekä ilma-akrobatia. Keskeisenä osana opetusta on kehonhallinnan kehittäminen sekä kehonhuolto. Kaikki opettajamme ovat sirkusalan ammattilaisia ja heillä on vuosien kokemus opettamisesta. Opettajina toimivat sirkustaiteilijat Vilma Turku, Lida Kuusisto ja Emma Nivala.

Tuntirakenne koostuu lämmittelystä, venyttelystä, voimaharjoitteista, sekä tuntikohtaisesta sirkuslajin harjoitteista. Nuorimpien ryhmissä lämmittely ja voimaharjoitteet tapahtuvat useimmiten erilaisten leikkien muodossa. Sirkusharrastus kehittää myös ryhmähenkeä sekä yhteistyötaitoja. Mukaan tunneille tarvitset sisäliikuntavaatteet, vesipullon sekä iloista mieltä.

uutiset

UUTISET

Aikuisten akrobatia muuttuu aikuisten vapaavuoroksi. Tunnille saa tulla harjoittelemaan vapaasti oman mielenkiinnon mukaan kaikki yli 15-vuotiaat. Käytössä on siis tila ja kaikki sirkusvälineet. Ohjausta ei ole, mutta paikalla on Aura Companyn opettaja. Kiinteän kausi-ilmoittautumisen lisäksi, vapaavuorolle voi ostaa 10 tai 5 kerran kortin tai käydä vain kertakäynnillä. Kortteja ei voi ostaa paikan päältä, vaan niistä lähetetään lasku. 

Jos et ole ennestään Aura Companyn oppilas, tarvitsee sinun käydä täyttämässä ilmoittautumislomake. Nykyisille oppilaille olemme lähettäneet tätä koskevan infoviestin sähköpostiin. 


Kaikkien 10 ja 5 kerran korttilaisten tulee ilmoittautua tämän lomakkeen kautta joka viikko ennen tunnin alkua. Kun täytät lomakkeen ensimmäisen kerran, siitä tulee sinulle vastaussähköposti. Vastauksesta pääset muokkaamaan lomaketta aina joka viikko. Muista lähettää vastaus joka kerta. Lomake toimii käyntikorttina. 


Syksyn uutuutena on mahdollisuus ilmoittautua heti syys- ja kevätlukukaudeksi samalla ilmoittautumisella. Laskut tulevat kuitenkin tuttuun tapaan kaksi kertaa vuodessa. Jos oppilas päättää lopettaa syyslukukauden jälkeen, tulee siitä ilmoittaa hyvissä ajoin ennen kevätkauden alkua, jotta voimme vapauttaa paikan uusille harrastajille. 

 

LUKUJÄRJESTYS SYKSY 2023
21.8.-.14.12 (+20.12.)

Jos sinulla on kysyttävää, laita viestiä auracompanyopetus@gmail.com

Ma 15.30-16.15  3-4-vuotiaat (ei toteudu)

Ma 16.30-17.30  5-6-vuotiaat melkein täynnä

Ma 17.45-19.15  10-13-vuotiaat täyttymässä

Ma 19.30-21.00  Aikuisten vapaavuoro (15v.->)

Ti 16.15-17.45  7-9-vuotiaat täyttymässä

Ti 17.50-19.20  Lasten ilma-akrobatia TI (7-12v.) täyttymässä

Ti 19.30-21.00  Aikuisten ilma-akrobatia TI TÄYNNÄ

Ke 16.15-17.45  Lasten ilma-akrobatia KE (7-12v.) melkein täynnä

Ke 17.50-19.20  Lasten ilma-akrobatia JATKO (9-13v.) TÄYNNÄ

Ke 19.30-21.00  Nuorten ilma-akrobatia (13v.->) TÄYNNÄ

To 16.15-17.45 Lasten ilma-akrobatia ALKEET (7-12v.) TÄYNNÄ

To 17.50-19.20 Aikuisten ilma-akrobatia TO TÄYNNÄ

TÄYNNÄ: ryhmä on täynnä, voit ilmoittautua jonoon

melkein täynnä: ryhmään on yksi paikka vapaana

täyttymässä: ryhmässä on 2-3 paikkaa vapaana

Lisätietoa ryhmistä  TUNTIKUVAUKSET-OSIOSTA

Opetusta on 16 kertaa.

Lukukauden tunnit järjestetään 21.8.-14.12.2023 (keskiviikon ryhmille lisäksi 20.12.2023)

Lukukauden poikkeusajat, jolloin ei ole tunteja:
-Syysloma vko 42 (16.-22.10.2023)

- 6.12.2023 (itsenäisyyspäivä)

Lukukauden aikana järjestettäviä teemaviikkoja:

- vko 41 (9.-12.10.) kaveriviikko

- vko 44 (30.10-2.11.) naamiaiset

Näistä ja muista erikoiskerroista lähetämme lisäinfoa myöhemmin.

Ensimmäinen kerta sirkuskoulussa on ilmainen, jonka jälkeen tulee ilmoittaa mikäli oppilas ei jatka tunneilla käyntiä. Myös kokeilukerta vaatii ilmoittautumisen nettilomakkeen kautta! Maksettua lukukausimaksua ei palauteta, ellei siihen ole painavaa syytä esim. harrastuksen estävä sairaus. Maksupalautus tällöin lääkärintodistusta vastaan.

Mikäli lapsi täyttää syksylukukauden aikana seuraavaan ikäryhmään vaadittavan iän, olisi hänen suotavaa ilmoittautua jo kyseiseen ryhmään. Tästä poikkeuksena alle kouluikäiset, jotka pysyvät 3-4 tai 5-6-vuotiaiden ryhmissä. Lisäksi ilma-akrobatiaryhmissä on eri käytännöt siirtymisten suhteen (kts. tuntikuvaukset!)

Toteutuakseen ryhmä vaatii vähintään 5 oppilasta. Mikäli ryhmäluku ei täyty, ilmoitamme asiasta jo ilmoittautuneille. Maksimi ryhmäkoko 10 oppilasta (joissain ryhmissä mahdollisia poikkeuksia).

Lukukausimaksut:

1krt 1,5 h/vko 220€  

1krt 1h/vko 200€

1krt 45min/vko 180€

2krt 1,5h /vko 390€

Pidämme oikeudet muutoksiin.

Perhealennus 20€/oppilas 

(jos oppilas käy 2krt. viikossa, perhealennusta ei voi saada).

Lukukausimaksu sisältää tapaturmavakuutuksen tunneilla kaikille alle 18-vuotiaille oppilaille.

Aikuiset (18v ->) vastaavat itse vakuutuksestaan.

Nämä hinnat koskevat vain aikuisten vapaavuoroa:

10 kerran kortti 120€

5 kerran kortti 65€

Kertakäynti 15€

Lukukausimaksu on kiinteä kaikille, vaikka kauden aloittaisi myöhemmin.
Poikkeuksena kauden puolivälin jälkeen ilmoittautuneet.

IMG_20220207_160649_edited_edited.jpg
VideoCapture_20230315-212510_edited.jpg
tuntikuvakset

TUNTIKUVAUKSET

Ikäryhmien tunnit: 3-4-, 5-6-, 7-9- ja 10-13-vuotiaat

Jokaisen ikäryhmän tunnit koostuvat alkulämmittelystä, viikoittain vaihtuvasta tuntikohtaisesta lajiharjoittelusta sekä voima-, ketteryys- ja liikkuvuusharjoitteista. Tunneilla harjoiteltaviin sirkuslajeihin kuuluvat akrobatia, ilma-akrobatia, tasapaino ja jongleeraus. Tunneille voi ilmoittautua ilman aikaisempaa sirkusharjoittelua, sekä jo edistyneemmät harrastajat. Opetus muokkautuu ryhmän mukaan.

Akrobatiaharjoittelu sisältää yksilö-, pari- ja ryhmätyöskentelyä. Lisäksi käytössä ovat airtrack, ponnahduslauta ja trampetti. Tunneilla käytettäviä ilma-akrobatiavälineitä ovat mm. vertikaalikangas, kangasloop, trapetsi ja rengastrapetsi. Tasapainovälineistä käytössä ovat tasapainolauta Rola Bola, yksipyöräinen ja tasapainopallo. Jongleeraus- ja esinemanipulaatioharjoitteluun käytössä on mm. huiveja, palloja, diaboloja, flower stickeja, keiloja ja vanteita. 

Lasten tunneilla kauden lopussa järjestetään perheille yhteinen kerta tai esitys, josta ryhmän vastuuopettaja tiedottaa ryhmälleen.

Ilma-akrobatia 

Ilma-akrobatiatunnit koostuvat alkulämmittelystä, erilaisista voima-ja liikkuvuusharjoitteista, tekniikkaosioista erilaisilla ilma-akrobatiavälineillä, sekä vapaasta harjoittelusta. Tunneilla on säännöllisesti käytössä vertikaalikangas, kangasloop, trapetsi ja rengastrapetsi. Kauden aikana joillain tunneilla kokeillaan myös muita ilma-akrobatiavälineitä kuten köyttä, tanssitrapetsia, paritrapetsia tai ilmakuutiota.

Lasten ilma-akrobatiaryhmät ovat suunnattu yli 7-13-vuotiaille. Lasten tunneilla kauden lopussa järjestetään perheille yhteinen kerta tai esitys, josta ryhmän vastuuopettaja tiedottaa ryhmälleen.

Lasten ilma-akrobatia ALKEET -ryhmässä harjoitellaan ilma-akrobatian perusteita. Tunti soveltuu lajin vasta-alkajalle ja harrastajille, jotka vielä kaipaavat välineelle nousun harjoittelua sekä mahdollisuutta harjoitella matalammalla korkeudella. Tunneilla harjoitellaan välineille kiipeämistä, sekä erilaisia alkeistasolle soveltuvia liikkeitä ja liikesarjoja.

Lasten ilma-akrobatia -ryhmät tiistaisin ja keskiviikkoisin harjoittelevat jo vaativampia yksittäisiä liikkeitä ja liikesarjoja. Tunneilla tulee osata nousta ilma-akrobatiavälineille ilman avustusta.  Ryhmissä voi olla eri tasoisia harrastajia ja ryhmän opetus muovautuu tason mukaisesti. Tunneilla voidaan harjoitella myös pudotuksia.

Lasten ilma-akrobatia JATKO -ryhmä on suunnattu 9-13-vuotiaille harrastajille. Ryhmässä harjoitellaan voima- ja liikkuvuustasolta vaativampia liikkeitä ja pudotuksia. Harrastajalla tulee olla tuntemusta ja osaamista ilma-akrobatiaharjoittelusta ja hänen tulee pystyä myös omatoimiseen harjoitteluun.

Nuorten ilma-akrobatia -ryhmä on suunnattu 13-vuotta täyttäneille harrastajille. Ryhmään voi ilmoittautua myös ilman aikaisempaa ilma-akrobatiakokemusta, sillä tuntien sisältö muokataan ryhmän tason mukaisesti.  

Aikuisten ilma-akrobatia -ryhmät harjoittelevat tiistaisin ja torstaisin. Ryhmä on suunnattu yli 18-vuotiaille harrastajille. Ryhmään voi ilmoittautua myös ilman aikaisempaa ilma-akrobatiakokemusta, sillä tuntien sisältö muokataan ryhmän tason mukaisesti.

Aikuisten vapaavuoro

Tunnille saa tulla harjoittelemaan vapaasti oman mielenkiinnon mukaan kaikki yli 15-vuotiaat. Käytössä on siis tila ja kaikki sirkusvälineet. Tunti ei ole ohjattu ja jokainen osallistuja vastaa omasta turvallisuudestaan mm. huolehtimalla alkulämmittelyistään omatoimisesti. Paikalla on Aura Companyn opettaja huolehtimassa ilma-akrobatiavälineiden kiinnityksistä ja häneltä voi tarvittaessa kysyä apua tunnin aikana. 

 

Vapaavuorolle voi ostaa kertakäynnin lisäksi kymmenen tai viiden kerran kortin. Kortteja ei voi ostaa paikan päältä, vaan niistä lähetetään lasku. Jos et ole ennestään Aura Companyn oppilas, muista täyttää ilmoittautumislomake. Kaikkien 10 ja 5 kerran korttilaisten tulee ilmoittautua tämän lomakkeen kautta, joka viikko ennen tunnin alkua. Kun täytät lomakkeen ensimmäisen kerran, saat sen vastausviestinä sähköpostiisi, jotta voit käyttää samaa lomaketta koko kauden ajan. 

IMG_20220426_173208_edited.jpg

INFO

- aula ei ole pukuhuone, vaatteiden vaihtaminen ja säilytys ainoastaan oppilaiden pukuhuoneessa

- suosittelemme treenivaatteita valmiiksi päälle, ettei pukuhuone ruuhkaannu

- kengät jätetään salin sisäpuolella olevalle matolle, ei pukuhuoneeseen eikä aulaan

- pitkät hiukset ponnarille ja korut pois

- tunnilla juodaan vain vettä

- liikkumiseen sopivat vaatteet

- opettajat antavat ryhmäkohtaiset ohjeet tarpeen tullen

- autoilijoille: huomioittehan, että jätätte autonne kiekkopaikalle (4h paikkoja)

bottom of page