top of page
markkinointikuva2024.png

Viidennen kerran järjestettävä Radanvarsi-festivaali keskittyy tänä vuonna sirkustaiteeseen. Ohjelmistosta löytyy huippusuosittu Varietee-ilta, jossa nähdään taas uskomattomia sirkusesityksiä. Teatteriohjelmistossa on luvassa nykysirkusta ja tietenkin koko perheelle suunnattu esitys. Kadunvarsi-etkot järjestetään jälleen viikkoa ennen varsinaista festivaaliviikonloppua, jossa yleisölle tarjoillaan maksutonta katutaidetta sirkuksen ja musiikin keinoin.  

Seuraa tapahtumaa Aura Companyn sosiaalisessa mediassa

 • Instagram
 • Facebook

OHJELMISTO

PROGRAM

KadunvarsiFB.jpg

LA 18.5

ManifestiFB.jpg

PE 24.5.

VarieteeFB.jpg

LA 25.5.

RytMissäFB.jpg

SU 26.5.

Kadunvarsi-etkot
maksuton / vapaaehtoinen lahjoitus esiintyjille

Lippuja myydään myös ovelta, 30min ennen esityksen alkua. Maksuvälineiksi käy kortti ja käteinen. 

Kadunvarsi-etkot

KADUNVARSI-ETKOT

18.5.2024 klo 12-16 Turun kauppatorin lava

Kadunvarsi-etkot järjestetään viikkoa ennen varsinaista festivaaliviikonloppua, jossa yleisölle tarjoillaan maksutonta katutaidetta sirkuksen ja musiikin keinoin.
Yleisö voi tehdä esiintyjille lahjoituksia MobilePay:lla tai käteisellä. 

Aikataulu:
klo 12.00 PEKKA LAAMANEN - Keltainen torni
klo 12.45 MARIANNE VAALIMAA - Circus for funk!
klo 13.30 JERRY NYHOLM - Taikurimentalisti
klo 14.15 SILLA & L1NDFORS - EXPERIENCE
klo 15.00 MARKUS NIVALA - Chaleur-tulitaide-esitys
klo 15.30 KAI KUUTAMO - Kai Kuutamo Show

Marianne_promo_vaaka_2024_web_7_edited.jpg

Marianne Vaalimaa

Circus for funK!

Marianne_promo_vaaka_2024_web_7_edited_e

Circus for funK! on groovaava katusirkus-sooloesitys. Rytmikäs temppuilu freestyle-hyppynarulla ilmentää puhdasta riemua ja hulavanteiden monipuoliset esinemanipulaatio- ja jongleeraustemput yllättävät ja inspiroivat kaikenikäisiä katsojia. Mariannen leikkisyys tempaa yleisön takuuvarmasti mukaansa. Hänen missionsa on selvä - jakaa iloa ja saada nauru kaikumaan katsojien sydämissä!

 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube

Valokuva: Matias Silmunen
MobilePay: 0440899678

kai-kuutamo-1.jpg

Kai Kuutamo

Kai Kuutamo Show

kai-kuutamo-1_edited.jpg

Kai Kuutamo Showta on esitetty kodeissa, kaduilla, häissä, vanhainkodeissa, syntymäpäivillä sekä myös suurissa tapahtumissa kansainvälisesti jo vuodesta 2010. Esitys perustuu puheen, improvisaation, komiikan ja näyttävien jongleeraustemppujen yhdistelmään. Esityksessä nähdään mm. taitavaa jalkapallojen käsittelyä, tennispallojen kiinniottoa korvilla, Pansiolainen pallokatapultti, jongleerausta aina kahdeksaan palloon asti sekä ainutlaatuinen diabolo-onkivapatemppu.

 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube

Valokuva: Matias Silmunen
MobilePay: 0407546182 / 8599GX

Tulishow kuva 2.jpg

Markus Nivala

Chaleur tulitaide-esitys

Tulishow kuva 2_edited.jpg

Sirkustaiteilija Markus Nivala toteuttaa tunnelmallisen ja näyttävän tulishown Chaleur. Esitys vie katsojan visuaaliselle matkalle esinemanipulaation ja jongleerauksen maailmaan tulitaiteen eri keinoin. Esityksessä sirkustaiteilija toteuttaa itselleen perinteistä esitystyyliään tarkoilla koreografioilla, hienovaraisella huumorilla sekä näyttävällä tulitaiteen toteutuksella.

Valokuva: Ville Saarikoski
MobilePay: 0440186620

Black And White Aesthetic Modern Simple Artistic Typography Instagram Post (9).png

SILLA & L1NDFORS

EXPERIENCE

Black And White Aesthetic Modern Simple Artistic Typography Instagram Post (9)_edited.jpg

Silla Pöyry ja Lili Lindfors esittävät omaa musiikkiaan sekä luovat myös hetkessä uutta, improvisoiden. Duo yhdistää orgaanista ääntä ja teknologiaa sekä kuljettavat kuulijaa erilaisiin äänimaisemiin.
Tervetuloa uusien äänikokemusten pariin!

 • Instagram
 • Facebook
 • Instagram

MobilePay: 0401376096

_DSC9833_edited.jpg

Pekka Laamanen

Keltainen torni

_DSC9833_edited_edited.jpg

Keltainen torni-sirkusesityksen keskiössä ovat keltaiset juomakorit, joista sirkustaiteilija rakentaa yleisön edessä korkean tornin. Tornin jokaisessa kerroksessa tapahtuu ihmeellisiä asioita, jotka johdattavat kohti viimeisintä koria. Tornin huipulla odottaa esityksen hämmästyttävä finaali, johon liittyy maailman korkein keppihevonen. Yksi asia on kuitenkin outoa. Sirkustaitelija ei selviydy tornin rakentamisesta yksin, joten hän tarvitsee avustajan. Kukahan se voisi olla? Keikkuu keikkuu, mutta ei kaadu. Vai mitä oikein tapahtuu?!

 • Instagram
 • Facebook

Valokuva: Tapani Teittinen
MobilePay: 0442857706

FB_IMG_1712572410610.jpg

Jerry Nyholm

Taikurimentalisti

FB_IMG_1712572410610_edited.jpg

Taikurimentalisti Jerry Nyholm on vuosien ajan viihdyttänyt kansaa niin festareilla kuin mitä hämyisimmissä yksityisjuhlissa ja kaikkialla siltä väliltä.

Ainoa asia, joka esityksessä on varmaa on yleisön viihtyminen.

 • Instagram
 • Facebook

MobilePay: 0400458228

VARIETEE-ILTA

25.5.2024 klo 19.00 Barker-teatteri

Vuodesta toiseen jättisuosion saavuttanut Varietee-ilta järjestetään jälleen Barker-teatterissa (os. Linnankatu 31, 4.krs.).  Varietee-illassa nähdään ainutlaatuinen sarja sirkusnumeroita, jotka sisältävät kunnioitusta herättävää fyysistä ja esteettistä pätevyyttä. Esiintyjät pitävät katsojat otteessaan karismaattisella herkkyydellä, saaden näin heidät hämmästymään, nauramaan, herkistymään ja pudistelemaan päätään epäuskoisena. Varietee-ilta on juuri sellainen tapahtuma, joka saa katsojan kokemaan, kuinka elävä esittävä taide voi virkistää ja tuoda todellista iloa. Tänä vuonna lavalla nähdään paljon erikoisia välineitä, kuten lollipop lyra, katosta roikkuva spiraali, hoverboeard, ruoska ja paljon paljon muuta.

Haidi Ilona

Soljuen, kiertyen, kuiskaten

spiral solo_edited.jpg

Soljuen, kiertyen, kuiskaten” on herkkä ja kaunis soolonumero ilma-akrobatia spiraalilla. Teräksinen spiraali on täysin uniikki ilma-akrobatia väline jonka pyörteissä syntyy illuusio painottomuudesta ja loputtomasta kiertoliikkeestä. Esityksen liikekieli on pitkälle viedyn viimeisteltyä ja silti vapaasti virtaavaa. “Soljuen, kiertyen, kuiskaten” esityksessä tanssi ja akrobatia kietoutuvat yhteen luoden hypnoottisen kauniin ja taianomaisen tunnelman. Musiikin teokseen on säveltänyt äänitaiteilija Mikko H Haapoja. Musiikissa kuullaan vaikutteita niin suomalais-skandinaavisesta perinnemusiikista kuin elektroakustisesta nykymusiikistakin. Haidi Ilona on sirkusartisti ja ilma-akrobaatti. Haidin erikoislaji on ilma-akrobatia sekä tanssillinen pariakrobatia. Artistina hänen intohimonsa on käyttää liikettä kielenä ja välineenä jolla kommunikoida maailman kanssa. Haidi yhdistää taiteellisessa työssään innovatiivisesti tanssia ja sirkusta. Tempputekniikkaa tärkeämpänä hän pitää temattisten merkitysten etsimistä, estetiikan tajua ja sulavaa liikkeiden virtaa.

 • YouTube
 • Instagram
 • Facebook

Valokuva: Aleksi Hakala
 

spiral solo.jpg

Eetu Ranta

TEMPES

Photo Andy Phillipson_32 (1)_edited.jpg

Ranta esiintyy varietee-illassa ruoskilla. Hänen ainutlaatuisessa tavassansa käsitellä ruoskaa Ranta yhdistää ruoskan perinteisiä elementtejä liikkeen ja esinemanipulaation avulla uudenlaiseksi kokonaisuudeksi. Rannan ruoskataidetta on nähty niin Suomessa Aleksanterinteatterilla, kuin ulkomailla Berliiniläisessä Chamäleon Theaterissa. Varietee-iltassa nähdään ensi-ilta Rannan uudesta numerosta: TEMPEST.

 • Instagram

Valokuva: Andy Phillips
 

Photo Andy Phillipson_32 (1).jpg

Siiri Irene

Robotized

Siiri robot kopio_edited.jpg

Robotized on tulevaisuuden teknologiasta inspiroitunut koreografinen nykysirkus soolo. Esitys, jossa käsilläseisontaa ja akrobatiaa yhdistellään futuristisella twistillä, pilkesilmäkulmassa.

 
Siiri Irene on Turun Taideakatemian sirkuslinjalta näyttämöille ponkaissut akrobaatti. Hän on erikoistunut pariakrobatiaan ja käsilläseisontaan, viime vuosina hänet on nähty temppuilevan myös ilmassa rengastrapetsilla. Hän työskentelee pääasiassa Suomessa esiintyen yksin tai useissa eri sirkusryhmissä. Esiintymispaikat vaihtelevat yksityistilaisuuksista vanhainkoteihin sekä huvipuistoista teatterilavoille.

 • Instagram
Siiri robot kopio.JPG

Circus Duo Nerg & Nivala

Club Mexico & Naruhyrrät

Maku ja Ana_edited.jpg

Circus Duo Nerg & Nivala on suomalainen alle kolmen hengen sirkustaiteilijan ryhmä Suomen Ateenasta sekä Pohjois-Pohjanmaalta 63°54'24.84''N, 24°31'0.12''E. Antti ja Markus ovat esiintyneet yhdessä vuodesta 2005 erilaisissa tapahtumissa, mukaan lukien Kissanristiäiset Paraisilla sekä muissa merkittävissä tapahtumissa kuten keikalla Prääsän kyläteatterissa Karjalassa.
 

 • YouTube
Maku ja Ana.jpg

Lida Kuusisto

Aika käsitys

LidaKuusisto_edited.jpg

Aika käsitys. Aikakäsitys.
Olemassaoloko on riittävän hyvää ajankäyttöä? Vaikka aikani onkin kullan arvoista, en säilö sitä aikavarkaille vaan tuhlaan kaiken itse.

Henkilökohtaista aikakäsitystä ilmentävä Aika käsitys  on improvisaation ja olemisen keinojen pohjalta muodostunut hetki tanssitrapetsilla.

Lida Kuusisto on Turun Ammattikorkeakoulusta valmistunut sirkustaiteilijapedagogi, joka työskentelee aktiivisesti Aura Companyn toiminnassa ja Turun kaupungin koulutaiteilijana. 

 

 • Instagram
LidaKuusisto.png

Emma Nivala

Live Love Lollipop

DSC_4960_edited.jpg

 Emma Nivalan kaunis ja esteettinen lollipopnumero yhdistelee rengastrapetsin ja tankotanssin saloja. Emma on nähty lollipopin kanssa Radanvarressa jo vuonna 2019. Nyt tiedossa on uusi ja entistä upeampi numero. 


Emma on ranskalaisesta Academie Fratellinista valmistunut sirkustaiteilija. Esiintymisen lisäksi Emma opettaa sirkusta mm. Aura Companylla, Taideakatemian sirkuslinjalla sekä Seikkiksessä.

 • Instagram

Valokuva: Niko Puumalainen

DSC_4960.jpg

Jerry Nyholm

Taikurimentalisti

FB_IMG_1712572403185_edited.jpg

Taikurimentalisti Jerry Nyholm on vuosien ajan viihdyttänyt kansaa niin festareilla kuin mitä hämyisimmissä yksityisjuhlissa ja kaikkialla siltä väliltä.

Ainoa asia, joka esityksessä on varmaa on yleisön viihtyminen.

 • Instagram
 • Facebook
FB_IMG_1712572403185.jpg

Taikurimentalisti Jerry Nyholm on vuosien ajan viihdyttänyt kansaa niin festareilla kuin mitä hämyisimmissä yksityisjuhlissa ja kaikkialla siltä väliltä.

Ainoa asia, joka esityksessä on varmaa on yleisön viihtyminen.

 • Instagram
 • Facebook

Hanna Närhisalo

Cyr-numero

R6II0867kw Luomous-sirkusvarieté_edited.jpg

Hanna Närhisalo on opiskellut Turun Taideakatemian sirkuslinjalla ja valmistumisen jälkeen työskennellyt sirkusopettajana, sekä esiintyvänä artistina. Varietee-illassa Hanna tarjoilee vauhdikasta kiepuntaa, sekä esinemanipulaatiota cyr-renkaalla. 

Valokuva: Kari Weijo

R6II0867kw Luomous-sirkusvarieté.jpg

Timo Tamminen

Juontaja

image0_edited.jpg

Timo Tamminen on valmistunut Taideakatemian sirkuksen koulutusohjelmasta ja sen jälkeen toiminut erilaisissa kulttuurialan toimissa. Varietee-iltaan hän tulee verestelemään kielen kantojaan juontajana.

image0.jpeg

Taikurimentalisti Jerry Nyholm on vuosien ajan viihdyttänyt kansaa niin festareilla kuin mitä hämyisimmissä yksityisjuhlissa ja kaikkialla siltä väliltä.

Ainoa asia, joka esityksessä on varmaa on yleisön viihtyminen.

 • Instagram
 • Facebook

NÄYTTÄMÖTEOKSET

24.5. ja 26.5.2024 Aura Companyn teatteri

Aura Companyn teatterissa (Ratapihankatu 53 C, 4krs.) esitetään kaksi näyttämöteosta.
Pe 24.5. klo 19.00 Sirkus Supiaisen MANIFESTI 10v.-juhlanäytös. Esitys on poikkitaiteellinen runosirkusteos. 
Su 26.5. klo 15.00 FlouTilan Rytmissä. Esitys on koko perheelle suunnattu musiikkisirkusesitys. 

 

MANIFESI
RytMissä

Sirkus Supiainen

MANIFESTI

10v. -juhlanäytös

24.5.2024 klo 19.00  Aura Companyn -teatteri

4e6d794a-4c3f-4baf-8d98-d1c3cd46a8f8 (1)_edited_edited.jpg

'Näinä aikoina viihde on vaikea laji.'

Runoilija-muusikko Juha Rautio ja sirkustaiteilija Rauli Katajavuori purkavat ja tutkivat humoristisessa teoksessaan poikkitaiteellisuutta. Itsetietoiset kalvosulkeiset analysoivat esittävän taiteen rajoja viihteestä taiteeseen, runoudesta sirkukseen. Alkaako tästä poliittisen sirkuksen paradigma? Onko tämä runosirkuksen kuolinisku? Onko tarkoitus naurattaa vai kutsua ajattelemaan? Tervetuloa kirkastamaan strategiaa kanssamme.


Lavastus, valosuunnittelu, suunnittelu, esiintyminen: Rauli Katajavuori
Suunnittelu, musiikki, esiintyminen: Juha Rautio

Esityksen kesto: 90min


‘Jonglööri Rauli Katajavuoren ja runoilijavirtuoosi Juha Raution Manifesti piti yleisöä lujassa otteessaan.’ – Seija Lappalainen, Lapin Kansa.14.11.2011

‘Esitys kulkee ironian ja nerokkuuden rajalla.’ – Erika-Evely Eisen, Sirkuspyramidi 3/2012 Kantaesitykset Helsingin Cirko-keskuksessa 12. – 16.11.2014

'Teos antaa ajateltavaa, naurattaa, ärsyttää, ja raivostuttaa; puoleentoista tuntiin mahtuu paljon koettavaa. ' - Veera Kuure, Lapin kansa 7. 11.2016
'suuret kiitokset Oriveden Naurun 2016 puolesta korkeatasoisesta esityksestänne! Olen kuullut yleisöltä pelkkiä kehuja. Teidän kansainvälisen tason esityksenne oli vallan mainio huipennus (käytännöntaitojen osoituksena) sitä edeltävälle teoreettisesti ansiokkaalle luentopäivälle.' -huumoriasiantuntija, fil.lis. Reijo Virtanen 2016
'Manifesti yhdistelee Raution runoutta, Katajavuoren jongleerausta ja bisnespaahteisen luentotilaisuuden kaapuun verhoutuvaa taidepuhetta. Konsepti on (itse)ironinen kannanotto rahan ja taiteen puolesta ja niitä vastaan. Tummapukuiset miehet pitävät taide-esitystensä välissä kalvosulkeisia. Taiteen, viihteen, rahan, intohimon ja ansaintalogiikan nelikenttiä ja kolmiokärkiä survotaan samaan tilaan ja taiteen tekemisen hyötyjä yritetään avata yleisölle sarasvuomaisella bisnesinnovatiivisella retoriikalla.' - Sanna Jääskeläinen, karjalainen 8.12.2019

4e6d794a-4c3f-4baf-8d98-d1c3cd46a8f8 (1).jpg

Taikurimentalisti Jerry Nyholm on vuosien ajan viihdyttänyt kansaa niin festareilla kuin mitä hämyisimmissä yksityisjuhlissa ja kaikkialla siltä väliltä.

Ainoa asia, joka esityksessä on varmaa on yleisön viihtyminen.

 • Instagram
 • Facebook

FlouTila

RytMissä

26.5.2024 klo 15.00  Aura Companyn -teatteri

Polish_20240412_204815448_edited.jpg

RytMissä on koko perheelle suunnattu iloinen esitys, joka yhdistelee musiikkia, teatteria, sirkusta ja tanssia. Mitä tapahtuu, jos erivärisiä putkia lyö lattiaan? Miten ihmisen oma ääni muuttuu musiikiksi looppikoneen syövereissä? Voiko 10-vuotias varastaa koko shown? Laitetaanko tutting suuhun? Ja vieläkö on villejä keppihevosia? Näihin kysymyksiin löydät vastauksen, kun tulet katsomaan FlouTilan hämmästyttävän RytMissä-esityksen.

Esiintyjät: Leevi Laamanen, Pekka Laamanen, Alisa Salonen

Esityksen kesto: 40 min.

Ikäsuositus: 3+

Polish_20240412_204815448.png

Taikurimentalisti Jerry Nyholm on vuosien ajan viihdyttänyt kansaa niin festareilla kuin mitä hämyisimmissä yksityisjuhlissa ja kaikkialla siltä väliltä.

Ainoa asia, joka esityksessä on varmaa on yleisön viihtyminen.

 • Instagram
 • Facebook
 • Instagram
 • Facebook
 • Instagram
 • Facebook

INFO
(fin.)
Aura Companyn Teatteri sijaitsee Turun keskustan tuntumassa, os. Ratapihankatu 53 C, 4krs.
Parkkipaikkoja on festivaalialueen vuoksi rajatusti. Paikalle on helppo tulla myös kävellen ja lähelle tulevat myös mm. linja-autot 32 ja 42. Varietee-ilta järjestetään Barker-teatterin tiloissa, os. Linnankatu 31, 4krs. Paikan päällä on rajatusti parkkitilaa. 
Kadunvarsi-etkojen esitykset ovat Turun Kauppatorin lavalla ja sen edustalla.

Aura Companyn Teatteriin ei ole esteetöntä pääsyä. Ota yhteyttä meihin (sirkusteatteriaura@gmail.com), jos sinulla on tästä aiheesta toiveita tai kysyttävää, me autamme parhaamme mukaan. Barker-teatteriin sekä Kauppatorille on esteetön pääsy. 

(eng.)
Aura Company's Theater is located near the center of Turku, Ratapihankatu 53 C, 4th floor.
There are limited parking spaces due to the festival area. It's easy to get there on foot, and buses 8, 32 and 42 also stop nearby. 
The varietee show takes place in the premises of the Barker Theater, Linnankatu 31, 4th floor.
Kadunvarsi etkot is on the stage of Turku market square.

The Aura Company Theater does not have barrier-free access. Contact us (sirkusteatteraura@gmail.com), if you have any wishes or questions about this topic, we will help as best we can. There is barrier-free access to Barker Theater and market square

 

Tunnelmia vuoden 2023 Radanvarsi-festivaalilta. Video: Christoffer Collina

barker_logo_mv.jpg

Yhteistyössä Radanvarsi-festivaalin kanssa

Turku_Abo_300ppi_black.png
PRIGI_vaaka_page-0001.jpg
julistamo-logo-slogan-darkblue_page-0001.jpg
bottom of page